Пасхальне послання Високопреосвященнішого Іонафана, митрополита Тульчинського і Брацлавського духовенству, чернецтву та всім вірним чадам Тульчинської єпархії

Пасхальне послання Високопреосвященнішого Іонафана,  митрополита Тульчинського і Брацлавського  духовенству, чернецтву та всім вірним чадам Тульчинської єпархії

Дорогі брати і сестри!

З великою радістю від щирого серця вітаю Вас зі Світлим Христовим Воскресінням — Пасхою Господньою і звертаюся до Вас, дорогі брати і сестри, з нестаріючим апостольським вітанням:

«ХРИСТОС ВОСКРЕС!».

Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа назавжди змінило хід людської історії і, навіть якщо смерть панує нині на землі, воно дало нам надію на життя вічне. Тепер смерть не є безвідрадною і вічною розлукою, а стає надією на безпосереднє спілкування з Творцем, коли ми зможемо, по слову апостола, бачити Самого Господа «обличчям до обличчя» (1 Кор 13:12). Таке перебування з Джерелом життя дасть нам радість і блаженство, яких ми не можемо відчути на землі.

Очікування вічного блаженства знищує страх смерті, по слову святителя Іоанна Златоуста: «Ніхто нехай не боїться смерті, бо смерть Спасителя визволила нас!».

Але прийти до Вічного життя ми можемо тільки шляхом любові, який вказав нам, своїм послідовникам-християнам, наш Спаситель Своїм вченням, Своїм Життям і Своєю Смертю.

У важкі часи, які ми нині переживаємо, ми повинні думати, перш за все, про своїх ближніх і старатися не наражати їх і себе на небезпеку, тому що життя кожної людини є даром Всевишнього. Тільки реальною, жертовною турботою про близьких і дальніх, яка є проявом нашої любові, ми засвідчуємо світу істинність християнства і реальність перебування Господа Бога з Нашої Святою Православною Церквою. «По тому пізнають усі, що ви учні Мої, якщо будете мати любов між собою»(Ін. 13:35).

Зараз всі ми — архієреї, священики, диякони, ченці та миряни — позбавлені можливості спільної молитви в наших храмах. Тому нам слід посилити свою домашню молитву за Святу Церкву, нашу Державу, тих хто хворіє та лікарів, які самовіддано борються з інфекцією, яка спіткала всю земну кулю.

Тимчасові обмеження не можуть позбавити нас єдності з усією повнотою Церкви Христової. Ми можемо долучитися до неї за допомогою молитви, Святого Письма, онлайн-трансляцій богослужінь, домашнього читання богослужбових послідувань. Ми зобов’язані пам’ятати, що за словом апостола Павла: «… ні смерть, ні життя, ні Ангели, ні Влади, ні Сили, ні теперішнє, ні майбутнє, ні висота, ні глибина, ані інше яке створіння не зможе відлучити нас від любові Божої у Христі Ісусі, Господі нашім. »(Рим 8:38-39).

Пам’ятаючи слова нашого Господа: «мужайтеся: бо Я переміг світ» (Ін. 16:33), будемо нашою любов’ю стверджувати в світі віру у Воскреслого Спасителя і нехай труднощі не зупиняють нас. Слава Богу за все: і за життєві скорботи, які нас виховують, і за найвищу радість пізнання Його жертовної любові до нас!

Нехай радість перемоги над смертю укріпить наші сили. Нехай невимовна Пасхальна радість через наші справи і ставлення до наших близьких досягне всіх людей! Щоб єдиними устами і єдиним серцем ми прославили Пасху Господню та нелицемірно виголосили:

«ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!»

Іонафан, митрополит Тульчинський і Брацлавський
Пасха Христова 2020 рік.

Комментарии (0)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *